szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a VII. kerület polgármesterével szemben indult nyomozást.

Niedermüller Péter ellen a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) tett feljelentést januárban, az ATV-ben elhangzott kijelentései nyomán. Az ügyben február óta folytatott nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt.

Most a csatorna kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az NNI

május 15-én, bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

A CÖF–CÖKA azért fordult a rendőrséghez, mert Erzsébetváros polgármestere A nap híre című műsorban egyebek mellett így fogalmazott: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”.

Az elhangzottak miatt január 30-án a Fidesz erzsébetvárosi szervezete, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidelitas demonstrációt tartott.

Április végén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa százezer forintos bírságot szabott ki a Magyar ATV szolgáltatójára és közlemény közzétételére is kötelezte egy állampolgári bejelentés nyomán. Az NMHH a panasz vizsgálata során arra jutott, hogy „az elhangzott kifejezések kirekesztő tartalmúak voltak, melyeket a műsorvezető mint a médiaszolgáltató képviselője nem utasított el, azokat ellenvéleményével nem ellenpontozta”. A csatorna később jelezte, hogy bírósági jogorvoslattal él az NMHH döntésével szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
333 lóerővel érkezhet az új VW Golf R

333 lóerővel érkezhet az új VW Golf R

Azzal gyanúsítanak egy börtönőrt, hogy mobilokat csempészett be a raboknak

Azzal gyanúsítanak egy börtönőrt, hogy mobilokat csempészett be a raboknak

Tóta W.: Halotti beszéd az Index hullája felett

Tóta W.: Halotti beszéd az Index hullája felett