szerző:
Csányi Nikolett
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidesz rasszizmus elleni tüntetésén azt firtatták, hogy mit mondhat a DK-s polgármester egy fehér édesanyának.

Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester ellen szerveztek tüntetést az erzsébetvárosi önkormányzat épülete elé csütörtök délutánra. A Mondjunk nemet a rasszizmusra tüntetésen felszólalt Illés Boglárka Fidelitas elnök, aki többek közt azt akarta megtudni, hogy a polgármester mit válaszol egy fehér bőrű édesanyának, vagy édesapának, aki az önkormányzathoz fordul.

Bajkai István fideszes képviselő arról beszélt, ha ők nem mondanak nemet a rasszista, kirekesztő eszmékre, akkor a gyűlöleten alapuló anarchista keresztényellenesség fogja őket felfalni.

A tüntetésen Bayer Zsolt is beszédet mondott, aki szerint a Niedermüller Pétereket ma piedesztálra emelik és ezeknek a szemében ők a rettenetes képződmények.

A demonstráción kollégánkat, Hont Andrást többen is inzultálták (ez nem látható a videónkon), miközben a színpad mögötti kivetítőn az a mondat volt olvasható: Állítsuk meg a gyűlöletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bayer Zsolték tüntetéssel válaszolnak Niedermüller Péternek

Tüntetés lesz csütörtökön az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt Niedermüller Péter kijelentése miatt – jelentette be Bayer Zsolt publicista a Hír TV Sajtóklub hétfői adásában. Azt is közölte, hogy ő lesz az egyik vezérszónok.