szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tíz fokkal lesz hidegebb, mint hétfőn.

Az ország keleti és déli részén lesz viharosabb idő - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zivatar veszélye miatt hajnalban még az ország északi és keleti részén volt érvényben figyelmeztetés, most már csak az Észak-Alföldön, valamint Békés és Csongrád-Csanád megyében. Napközben már a keleti megyékben is egyre inkább csak egy-egy zivatar fordulhat elő. A zivatarokat viharos széllökések (60-90 km/h), jégeső, és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (20-30 mm) kísérheti.

A felhőszakadás miatt az ország keleti megyéire kiadott figyelmeztetést kora reggel visszavonták.

Délen viharos szélre kell készülni, az erős északnyugati szelet 60-75 km/h közötti széllökések kísérhetik. Napközben fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések a késő délutáni, esti órákig még nagy területen előfordulhatnak. 

A Pécs-Pélimonostor vasútvonalon kora reggel fa dőlt a sínekre, ott leállt a közlekedés. Azóta a kidőlt fát eltávolították, reggel 7 óra után újraindultak a vonatok.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tihanyig ment Gyurcsány és Fekete-Győr kibékülni

Tihanyig ment Gyurcsány és Fekete-Győr kibékülni

Búcsú a Hollywoodban legangolabb, Angliában leghollywoodibb rendezőtől

Búcsú a Hollywoodban legangolabb, Angliában leghollywoodibb rendezőtől

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után