szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskolák neve és címe között letölthető táblázatban lehet böngészni.

Külön rendészeti szerv munkatársaként, de a rendőrség irányítása alatt kezdhetik meg munkájukat szeptembertől az iskolaőrök – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Tájékoztatásuk szerint az állami intézményfenntartók felmérése, valamint az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség. A számok az Emmi szerint a későbbiekben változhatnak: előfordulhat olyan intézmény, ahol okafogyottá válik az őrök jelenléte, de újak is kérhetik jelenlétüket.

Az intézmények nevét és címét letölthető táblázatban is közzétették.

A Magyar Közlönyben a múlt héten jelent meg, hogy milyen elvárásokat támasztanak az iskolaőrökkel szemben: a szakirányú képesítés híján a tanfolyamot a munkába állástól számítva legalább 90 napon belül el kell végezni, és vizsgát kell tenni. A munkakör betöltéséhez alapvető pedagógiai és gyermekpszichológiai ismeretek, valamint a szabálysértésekkel, illetve a Btk.-val összefüggő ismeretek elsajátítása is szükséges.

A Facebookon egy hirdetés is keringett, amely szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság már kivetette a hálóját, és várja az iskolaőri posztra a jelentkezőket. A munkáért bruttó 220 ezer forintot ígérnek, mellé pedig 200 ezer forint cafetériát. A hirdetés a rendőrség hivatalos honlapján nem érhető el, a police.hu oldalon az iskolaőrök számára nyitott aloldal egyelőre feltöltés alatt áll.

Korábban megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, innen azt a választ kaptuk, hogy idő előtt került ki a hirdetmény, a toborzás a jogszabály hatályba lépését követően kezdődik. A hirdetmény tartalmával kapcsolatosan nem utalt arra, hogy az hamis volna, sőt, annyit írt még a szóvivő, hogy az ott megadott elérhetőségek is rövidesen elérhetők lesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Tanári fizetést kaphatnak az iskolaőrök

A kezdő pedagógusi fizetés mellett cafetériát is ígér egy hirdetés az iskolaőröknek, akiknek egy tanfolyamot kell elvégezniük augusztusban. A biztonsági őrök keveslik, a tanárok sokallják a beígért bért.

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Három nap alatt 3300 új fertőzöttet találtak Franciaországban

Három nap alatt 3300 új fertőzöttet találtak Franciaországban

Majdnem bálnák nyomtak össze egy úszó nőt Ausztráliában

Majdnem bálnák nyomtak össze egy úszó nőt Ausztráliában