Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak még nem tudták, még nem jött el az ideje – állítja a Publicus ügyvezető igazgatója. Orbán szerinte műanyag karddal ment Brüsszelbe, de összejött egy döntetlen. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Győzött Orbán a maratoni EU-csúcson, legalábbis a miniszterelnök és a kormányközeli lapok ezt állítják. „Minden célunkat elértük: nemcsak jó pénzcsomagot tudtunk szerezni, de nemzeti büszkeségünket is sikerült megvédenünk azzal, hogy világossá tettük, hogy senki, olyan pedig különösen nem, aki megörökölte a jogállamiságot kritizáljon minket, a szabadságharcosokat” – fogalmazott Orbán.

A csúcs után nagy cikkben elemeztük, hogy mi történt Brüsszelben, a Fülkében pedig Pulai Andrással, a Publicus ügyvezető igazgatójával beszéljük át a történteket.

Pulai András
©

Pulai azt mondja, győzni semmiképp sem győzött a miniszterelnök, ami abból is fakad, hogy az EU állam- és kormányfői konszenzusos döntéseket hoznak. „Ha számszerűsíteni akarom, akkor 60 százaléknyi ebben a vereség” – mondta a Fülke mostani vendége.

Szerinte Orbán, hiába az országgyűlési határozat megszavazása, de

műanyag karddal ment Brüsszelbe.

Az azonban egyértelmű Pulai szerint, hogy az Európai Unió és a tagállamok vezetői „deresre akarják húzni a magyar miniszterelnököt”, csak még nem tudták. „De a jogállamiság kritériumok ajtaját kinyitották, amit már nem lehet becsukni.”

A 2022-es választások is szóba kerültek, Pulai azt mondja, hogy

van félnivalója Orbánnak.

Hogy miért, kiderül a beszélgetésből.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
315 km/h a végsebessége az Audi RSQ8-R divatterepjárónak

315 km/h a végsebessége az Audi RSQ8-R divatterepjárónak

Milyen ajtókat tárhat ki, ha nyitottak vagyunk?

Milyen ajtókat tárhat ki, ha nyitottak vagyunk?

Mészáros Lőrinc tőzsdei cége átveheti a hatalmat a CIG Pannónia Biztosítónál

Mészáros Lőrinc tőzsdei cége átveheti a hatalmat a CIG Pannónia Biztosítónál