szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerintük migránsok használták.

Újabb alagutat találtak Bács-Kiskun megyében, az ideiglenes biztonsági határzár mellett a bácsalmási rendőrök – közölte a rendőrség. Csütörtök este Kunbaja külterületén 25 illegális bevándorlót tartóztattak fel, a nyílást pár kilométerre onnan, a terep átvizsgálásakor találták.

A police.hu oldalon található képek alapján az alagutat használó illegális bevándorlóknak nagyon össze kellett magukat húzni, a kijárat ugyanis mindössze 50 centiméter átmérőjű. A közlemény szerint az alagút szerb területről indul, és a határvonal, valamint az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik.

©

Nem ez volt az első ilyen felfedezés: június elején a rendőrség és a Migration Aid vitába is keveredett egy hasonló alagút miatt. A menekülteket segítő szervezet akkor propagandakampánnyal vádolta a rendőrséget, mert véleményük szerint a „40 centis nyílás alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál".

A rendőrök ezt azzal cáfolták, hogy amikor rátaláltak, egy ásó ember feje is felbukkant a földből.

A kormány mindenesetre semmit nem bíz a véletlenre, a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes Müller Cecíliával az oldalán jelentette be, hogy a föld alatt is megerősítik a határzárat.

Az országos tiszti főorvos egyébként kedden veheti át az Államalapító Szent István-emlékérmet, amit olyan embereknek ad a civil kuratórium, akik „életükkel és tevékenységükkel is példát tudnak mutatni az egész magyar társadalomnak”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik

Több koronavírusos összeesküvés-elméletnek dől be, aki a közösségi médiából tájékozódik

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány

Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány