szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megújuló Magyarországért Alapítvány és az Ökopolisz Alapítvány gazdálkodását vizsgálták.

A Párbeszéd pártalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány 2017–2018-ban az alkalmazott könyvviteli rendszereiben nem biztosította a tevékenységéről közzétett éves jelentések részeként elkészített – a költségvetési támogatás felhasználására vonatkozó – kimutatás adatainak alátámasztását, így nem teremtette meg a költségvetési támogatás felhasználásának elszámoltathatóságát. A pártalapítvány ráfordításainak elszámolása 2017–2018-ban nem volt szabályszerű – írja az ÁSZ, amely szerint a pártalapítvány a 2017–2018. évi egyszerűsített éves beszámolói mérlegtételeinek alátámasztásához nem állított össze leltárt, ezáltal nem igazolta, hogy a beszámolói a vagyoni helyzetéről megbízható és valós összképet mutatnak.

Az LMP alapítványa, az Ökopolisz Alapítvány a 2017–2018 közötti időszakban a gazdálkodására vonatkozó belső szabályait nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, nem határozta meg a költségvetési támogatás felhasználásának nyilvántartási szabályait. A pártalapítvány az alkalmazott könyvviteli rendszereiben nem biztosította a tevékenységéről közzétett éves jelentések részeként elkészített – a költségvetési támogatás felhasználására vonatkozó – kimutatás adatainak alátámasztását, így nem teremtette meg a költségvetési támogatás felhasználásának elszámoltathatóságát. A pártalapítvány ráfordításainak elszámolása 2017-ben nem volt szabályszerű, 2018-ban szabályszerű volt.

Az ellenőrzések megállapításai alapján az Állami Számvevőszék a Megújuló Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnökének négy, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumi társelnökeinek pedig egy javaslatot fogalmazott meg, amelyek alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Varga Mihály: Jövő májustól lehet gyorsabban feloldani a korlátozásokat

Varga Mihály: Jövő májustól lehet gyorsabban feloldani a korlátozásokat