szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EP-képviselő a Facebook-oldalán azt írta, az új Index pusztító. De lehet, csak viccelt.

Az index pusztító.
Come back Dull.
Ennyi."

– írta egy Facebook-posztban Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő. Egy kommenttel később azonban elbizonytalanított mindenkit, aki azt hitte, Deutschnak valóban hiányzik a régi Index. Ebben ugyanis úgy fogalmazott,

„viccet/tréfát/bon mot nem magyarázunk".

Politikai körökben megoszlanak a vélemények arról, hogy a kormánypárt mennyiben felelős az Index széthullásáért, az mindenesetre beszédes, hogy az új főszerkesztő-helyettes a "Fidesz környékéről érkezett".

A nemrég német sajtódíjat kapó Dull Szabolcsot júliusban bocsátották el, távozása után a lap több mint 80 munkatársa is felmondott.

Az Index-botrányról itt olvashatja cikkeinket.

Az index pusztító. Come back Dull. Ennyi.

Közzétette: Deutsch Tamás – 2020. szeptember 16., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG HVG Hetilap

Indexből Telex

A felület technikai fejlesztései állnak amögött, hogy nem indulhatott még el a távozó indexesek telex.hu névre keresztelt lapja – mondja a HVG-nek Kárpáti Márton, a lapot kiadó Van Másik Kft. alapítója. Az is kiderült, hogy a mintegy kilencven egykori munkatárs mindegyikét – akik közül néhányan már egyébként is másik médiumnál helyezkedtek el – nem tudják alkalmazni. „De nagyban gondolkodunk: az Indexhez hasonló nagyságú, színvonalú, profilú lapot akarunk csinálni” – mondja. Ha így van, ahhoz legalább félszáz újságíróra és még néhány egyéb munkatársra van szükség. Kárpáti szerint akkor lehet elindulni, ha legalább az erre az évre tervezett kiadások fedezete megvan. Ez becslésünk szerint 200–250 millió forint. Az adománygyűjtés jól indult, néhány nap alatt több mint 23 ezren ajánlottak fel támogatást a lap javára. Mivel háromezer forint volt a legalacsonyabb felajánlható összeg, legkevesebb 70 millió forint már össze is gyűlhetett, de inkább ennek a két-háromszorosáról lehet szó. Úgy tudjuk, nagyobb összegű, többmilliós támogatást nem kaptak senkitől, viszont számos cég jelezte, hogy hirdetnének náluk. Induláskor minden tartalom ingyenesen hozzáférhető lesz, de hosszú távon részben fizetőssé válik a portál. Multimédiás honlapként a Szabad Európa Rádió is visszatért Magyarországra.

Háromszor annyian halnak meg otthoni balesetben, mint az utakon

Háromszor annyian halnak meg otthoni balesetben, mint az utakon

Dwayne Johnson politizálni kezdett

Dwayne Johnson politizálni kezdett

Hivatalos: jövőre jön a teljesen új Skoda Fabia

Hivatalos: jövőre jön a teljesen új Skoda Fabia