szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index júliusban elbocsátott főszerkesztőjét a sajtószabadság és a független újságírás támogatásáért ismerték el.

Dull Szabolcs veheteti át idén az M100 médiadíjat. Az M100 Sanssouci Colloquium nemzetközi fórum a sajtószabadság és a független újságírás támogatásáért ítélte az elismerést az Index júliusban elbocsátott főszerkesztőjének, akinek távozása után a lap több mint 80 munkatársa is felmondott.

A távozó indexesek formálódó új lapjának, a Telex.hu-nak a Facebook-oldalán az olvasható, hogy a díjat szeptember 17-én, Potsdamban adja át Dunja Mijatovic, az Európa Tanács emberi jogi biztosa, aki az elismerés kapcsán azt mondta: „Bármikor, amikor aláássák az újságírók függetlenségét, erodálódik a demokrácia. Ezért kell kiállnunk és megvédenünk a Dull Szabolcshoz hasonló újságírókat a munkájukba történő indokolatlan beavatkozástól.”

"Mindannyian vesztettünk ezzel az egésszel" - Dull Szabolcs a HVG Teraszon

Az Index főszerkesztőjének két héttel ezelőtti kirúgása lavinát indított el, s a legolvasottabb magyar online újság összecsuklásához vezetett. Lesz-e új Index, hány emberrel, mi igaz a baloldalt okoló összeesküvés elméletekből, s miért fontos a jövő szempontjából az indexes csapat kemény beleállása? - M. Kiss Csaba beszélgetett Dull Szabolccsal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Márton hvg360

Dull Szabolcs az Indexről és a másikról: Valami ekkorát kéne építenünk

Az ellenzéki szavazók negyedévente mástól várják a rendszerváltást, ezzel nem kell törődni – vallja a távozó indexesekkel szembeni várakozásokról Dull Szabolcs, a portál volt főszerkesztője. Az újságírótól megkérdeztük, hogyan viszonyul politikához, az Origóhoz és a 444-hez, és visszatekintve hogyan érzi, így kellett-e az általa vezetett szerkesztőségnek véget érnie. Portréinterjú az Index volt főszerkesztőjével.

Koronavírussal került kórházba Rost Andrea

Koronavírussal került kórházba Rost Andrea

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés

Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre

Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre