szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyedül Szijjártó Péter használja a rendőrség helikoptereit a miniszterek közül.

„Rendőrségi szolgálati helikoptert idén a külügyminiszter vett igénybe – hét alkalommal”

– írta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a Népszavának.

A lap azt akarta megtudni, hogy mely minisztérium vezetői, hova és összesen hányszor repültek az ORFK gépeivel. A hova és a mikor kérdésre a rendőrség nem válaszolt, de az kiderült, hogy csak Szijjártó Péter repült a helikoptereikkel, más tárcavezető nem.

Két napja a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem árulta el Hadházy Ákos független képviselő kérdésére, hogy a külügyminiszter hányszor vett igénybe rendőrségi helikopter az utazásaihoz. Mindössze annyit közöltek, hogy kizárólag abban az esetben használja a rendőrség helikopterét, mikor hivatali teendőit másként ellátni teljeskörűen nem lehetne.

Szeptember elején derült ki, hogy több hivatalos programjára is helikopterrel érkezik Szijjártó Péter külügyminiszter. Júliusban például a Budapesttől 140 kilométerre lévő Tolnára repült úgy, hogy a szolgálati autóját utána küldték, hogy azzal jöjjön vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét