szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt már lehet tudni, milyen rendelet alapján használ a külügyminiszter rendőrségi helikoptert, azt viszont nem tudni, hányszor tette ezt.

Két országgyűlési képviselő is Szijjártó Péter külügyminiszter helikopterezésével kapcsolatban nyújtott be írásbeli kérdést a Parlamentben.

Stummer János jobbikos képviselő arra volt kíváncsi, hogy ki adott engedélyt a külügyminiszternek a rendőrségi helikopter használatára, mindezt Pintér Sándor belügyminisztertől akarta megtudni. Stummer azt követően érdeklődött, hogy kiderült, Szijjártó Péter egy rendőrségi helikopterrel repült júliusban Tolnára egy átadásra.

Pintér azt válaszolta kedden, hogy a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint a külügyminiszter igénybe vehet szolgálati helikoptert szállítása, illetve közúti, vasúti, vízi és légi utazásának biztosítása céljából.

Hadházy Ákos független képviselő már azt kérdezte, hogy Szijjártó Péter hányszor vett igénybe rendőrségi helikopter az utazásaihoz. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára nem adott értékelhető választ, mindössze annyit közölt, hogy Szijjártó Péter kizárólag abban az esetben használja a rendőrség helikopterét, mikor hivatali teendőit másként ellátni teljeskörűen nem lehetne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat