szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Flashmobon emlékeztek a lap egykori újságírói és olvasói a Népszabadság 2016-os bezárására.

Flashmobot tartottak a Népszabadság bezárásának 4. évfordulója alkalmából az egykori napilap újságírói és olvasói Budapesten, a Pozsonyi úton csütörtök délelőtt. A megmozdulásra többen "szép szabadság" feliratú – mintázatában pedig az SZFE-tüntetésekkel szolidarizáló – maszkban érkeztek, az egyik résztvevő pedig egy Cilikopter feliratú játék helikopterrel emlékeztetett arra, hogy az újságot Rogán Antal luxushelikopteres sztorijának megjelentetése után tiltotta le a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks.

Képgalériánk a flashmobról:

A képre kattintva galéria nyílik
©

Magyarország akkori legolvasottabb politikai napilapja, a Népszabadság 2016. október 8-án, szombaton jelent meg utoljára.

A hétfői lap összeállítására már nem engedték be a lap munkatársait a Mediaworks épületébe.

– az akkori szerkesztőség közleménye szerint ők azóta is összetartanak, és minden évben megtartják az évfordulót. Ilyenkor rendszerint két díjat is kiosztanak, idén a Népszabadság Szólásszabadság díjat Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke kapta, a Népszabadság Újságíró díjat pedig Szalay Dánielnek, a Média1 honlap alapítójának adták. A díjjal egy ezüst érem jár Marabu rajzával.

2016 októberi fotóink a Népszabadság végnapjairól:

Ez volt a Népszabadság utolsó napja?

Szombat reggel a hivatalos magyarázat szerint a készülő ''koncepcióváltás'' miatt egyik napról a másikra a Mediaworks felfüggesztette az utóbbi időben a kormány kényes ügyeit leleplező Népszabadság kiadását és leállította a nol.hu működését. A lap munkatársai és a velük szolidaritást vállalók a Kossuth térre vonultak tüntetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!