szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kellett kényelmetlen hazaúttal bajlódnia hétvégén a Szabó Zsófi esküvőjéről visszatérő Rogán családnak – ha igaz a Népszabadság értesülése. A lap szerint a Szabolcs megyei Mándokról luxushelikopter hozta őket vissza, amellyel Budaörsön landoltak. Ezt utólag a gépet üzemeltető cég tulajdonosa elismerte. Rogán Antal viszont azt állította, hogy összetévesztették őket valakivel.

Egy fotósorozat jutott el a laphoz a Rogán család hétvégéjéről. A képeken egyebek mellett az látható, amikor a budaörsi reptéren leereszkedett a Bell 206-os helikopter, majd az utasai átszálltak egy csúcskategóriás, német rendszámú Mercedesbe, amit egy ismeretlen vezetett. Mindez éppen azokban a percekben történt, amikor a magyar sajtó egy része a miniszter lakhelye szerinti szavazókörben Rogánra várt, hogy leadja szavazatát – olvasható a cikkben.

A lap megkérdezte Rogán Antalt, helikoptert is igénybe vettek-e ahhoz, hogy eljussanak egy szabolcsi esküvőre. A politikus azt válaszolta, hogy minden bizonnyal összetévesztették valakivel, ilyen nem történt, sőt, perrel fenyegette azokat, akik közlik az információt. Elküldték Rogán Antalnak a képet, amelyen a helikopter és a már említett Mercedes között látható, de egyelőre nem reagált.

A Népszabadság úgy tudja: a Rogán család hétvégén ott volt az RTL Klubnál dolgozó Szabó Zsófi szabolcsi esküvőjén.

A helikopter üzemeltető FlyCoop Kft. tulajdonosa, Jakab Tamás először azzal hárította el a lap érdeklődését, hogy nem tudja, merre járt a helikopter. De ha tudná, akkor sem mondaná meg, hiszen az ügyfeleik diszkréciót várnak el a cégtől – tette hozzá.

Három órával azután,­ hogy Rogán Antalnak elküldték a laptól a fényképet, már jobban emlékezett a helikopteres cég tulajdonosa. Azt mondta: ő ajánlotta fel Cecíliának, hogy visszahozza őket Mándokról, hogy ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk. Úgy állapodtak meg egymással, hogy az út költségeit Rogán Cecília és a helikopteres cég barterezi el egymással.

„Ez a szívesség kifejezetten Cecíliának szól, akit személyesen is ismerek, nem a férjének” – írta válaszában a tulajdonos.

A cikkben az is olvasható, hogy ezzel a helikopterrel egy repült óra 250 ezer forint. Az ország bármely sarkába másfél óra alatt biztosan eljut Budaörsről, tehát Mándokra egy oda-vissza út körülbelül 750 ezer forintba kerül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!