szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Politikailag és szellemileg is képzi magát, a mezőgazdaság külföldtől való függetlenségét és agrár new dealt szeretne Lázár János, aki nagy interjút adott a Magyar Nemzetnek. Óriási lehetőségnek látja, hogy az országos politikából egy vidéki gazdaság élére kerülhetett.

Míg egyesek politikai bukásnak vagy száműzetésnek látják, hogy ahelyett, hogy az ország vezetésében venne részt, egy nemzeti mintagazdaságot (a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.) vezet, Lázár János óriási lehetőségként és kihívásként éli ezt meg – többek között erről is beszélt a volt kancelláriaminiszter a Magyar Nemzetnek adott egész oldalas csütörtöki interjújában. A politikus szerint a ménesbirtok öt éven belül az ország legjobb mezőgazdasági vállalata lesz, innovációval, szoros kapcsolatokkal az agrároktatáshoz.

A politikus azt is mondta, hogy a koronavírus-járvány rávilágíott az országok önállátásának fontosságára, ezért a bankvilág és és közműcégek után a mezőgazdaság külföldtől való függését kell fölszámolni, de ehhez történelmi léptékű fejlesztési programra van szükség,

egy agrár new dealre a magyar mezőgazdaságban

kormánybiztosként szerinte tenni is fog tudni érte.

Lázár János beszélt arról is, mik a tervei a tenisz szövetség élén: december 31-ig szeretné rendezni a szövetség tartozásait, de napokon belül 1,3 milliárd forintnyi adósságot fizetnek ki a beszállítók felé is. A vidéki teniszközösségek megsegítése viszont csak 2021-22 során kerül napirendre.

Lázár az interjúban elismerte, hogy a Fidesz sem hibátlan, de szerinte az ellenzéknek csak az a programja, hogy le a Fidesszel és Orbán Viktorral, és az ellenzéki városvezetők sem hoztak megújulást.

Értékelte a Fidesztől két éve elhódított Hódmezővásárhely állapotát is, ami szerinte elkeserítő, mert a várost vezető Márki-Zay Péter nem a város polgármestere, hanem “önjelölt miniszterelnök-jelöltje”.

Az interjúban szó esik még arról a Winston Churchillről szóló könyről is, aminek kiadásában közreműködött a politikus, aki kiemelte, hogy Churchill mindig különbséget tudott tenni a személyes pénzügyei és a közügyek között, és hogy az államférfiúi függetlenségnek egyfajta anyagi függetlenség is a feltétele.

Lázár szerint jó döntést hozott, amikor 2018-ban hátrébb lépett az országos politikától, így több ideje és energiája jut arra, hogy “politikai és szellemi értelemben is” képezhesse magát, és közölte,

a Fideszben és azon kívül is fognak még hallani rólam.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Lázár János: Logikus érvekkel Orbán Viktor meggyőzhető

A frissen megválasztott teniszszövetségi elnök szerint a tömegsport menedzselése a szervezet fő feladata, nem a presztízsberuházásoké. Erről pedig Orbán Viktort is meg lehet győzni. Az Indexről és a magyar sajtószabadságról is kérdezték.

Itt a magyar képzőművészet egyik legvarázslatosabb művészének (ön)életrajza

Itt a magyar képzőművészet egyik legvarázslatosabb művészének (ön)életrajza

Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat

Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban