szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP társelnöke tett feljelentést, mivel szerinte a gárdonyi önkormányzat aránytalanul olcsón adott bérleti jogot a parkolóra.

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást a gárdonyi rendőrkapitányság Schmuck Erzsébet feljelentése nyomán – közölte az LMP. A párt társelnöke október elején tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután a gárdonyi önkormányzat aránytalanul olcsón adott bérleti jogot egy parkolóként üzemelő területre.

A közlemény szerint az önkormányzat 2017 nyarán 3,5 hónapra összesen bruttó 55 ezer forintért adott bérleti jogot egy 600 négyzetméteres, vagyis 40-50 autó befogadására alkalmas területre, fejlesztési kötelezettség nélkül. Mivel a területen egy autó napi ezer, egy busz négyezer forintért parkolhatott, így egyetlen nap alatt megtérülhetett a költség az egész szezonra.

Ez a párt szerint gazdasági bűncselekménynek minősül, ráadásul Tóth István fideszes polgármester egy fideszes önkormányzati képviselővel szerződött.

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!