szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes Borbély Lénárd koronavírussal került be légzési nehézségek miatt.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Elhagyhatta a kórházat Csepel koronavírusos polgármestere. Ezt maga Borbély Lénárd közölte a Facebook-oldalán. Borbélyt a hétvégén mentő vitte kórházba, miután alig kapott levegőt. A légzését oxigénnel kellett segíteni. “Az intenzív gyógyszeres kezelés nagyon sokat segített. Nagyon hálás vagyok és köszönöm szépen az ápoló nővérek és az orvosok segítségét és kedves ellátását! Óriási munkát végeznek, nagyon nagy tisztelet jár nekik. A vírust - segítséggel, de - legyőztem. A tüdőgyulladásom visszahúzódott” - írta Borbély.

Hazaértem szerencsésen a kórházból. Az intenzív gyógyszeres kezelés nagyon sokat segített. Nagyon hálás vagyok és...

Közzétette: Borbély Lénárd – 2020. október 30., péntek

A fideszes polgármester elmondta, ezek után kiemelten fognak figyelni az idős csepeliekre, és a 65 év felettieket ingyen oltják be tüdőgyulladás elleni vakcinával.

Nem Borbély az egyetlen politikus, aki elkapta a fertőzést: a nyolcadik kerületi polgármestert, Pikó Andrást pénteken kórházba szállították súlyosbodó tünetei miatt, de az igazságügyi miniszter, Varga Judit is elkapta a fertőzést. A koronavírusos polgármesterek miatt a hétre tervezett Fővárosi Közgyűlést is elhalasztották.

"Hányaknak kell még meghalni?" - Már a fideszes képviselők is szigorítást várnak Orbántól

Már nem csak az orvosi kamara és a kormánynak korábban tanácsot adó virológusok sürgetnek szigorúbb járványügyi intézkedéseket, de a Fidesz és a KDNP több képviselője is kevesli a szinte csak maszkviselésre szorítkozó védekezést. A hvg.hu által megkérdezett kormánypárti politikusok szerint meghaladottá vált "az élet menjen a régi kerékvágásban"-szemlélet, és ha Orbán továbbra sem kezdeményez észszerű korlátozásokat, maguk fogják kérni tőle, hogy tegye meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben

A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat