szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Karácsony Gergely kérvényezi a kormánytól, engedélyezze az online formában megtartott közgyűlést.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése, mivel Budapest több polgármestere is igazoltan koronavírus-fertőzött, vagy a teszteredményére várva karanténban van – közölte Karácsony Gergely Facebookon. A főpolgármester ígérete szerint a legkorábban szóba jöhető időpontban pótolják a közgyűlést.

"Emellett olyan jogszabálymódosítást kezdeményeztem a kormánynál, ami lehetővé teszi a fővárosi közgyűlés megtartását online formában. A mára tervezett döntéseink közül a maszkviselési rendelet visszavonása kapott nyilvánosságot, a korábbi fővárosi rendeletet felülírja a kormányrendelet, az van érvényben"

– írta Karácsony, aki a szabályok betartására hívta fel mindenki figyelmét.

Két kerület polgármesteréről lehet tudni egyelőre, hogy pozitív lett a tesztje: kedden a nyolcadik kerületi Pikó András jelentette be, elkapta a koronavírust, a csepeli Borbély Lénárdnak pedig annyira rossz lett az állapota hétvégén, hogy mentő vitte kórházba.

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése. Különleges helyzet különleges döntést...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. október 28., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Kacskovics Mihály Béla Itthon

A kormány a koronavírusnál is csak a számára kedvező statisztikát nézi

Az uniós országokat tekintve Magyarország az élmezőnyben van az egymillió főre vetített friss halálozási listában. A kormány kommunikációja azonban nyugodt maradt, állítása szerint nem ezt, hanem a járvány egészét nézi, így az összkép az enyhe tavaszi hullám miatt még mindig kedvező. A fő kérdés, meddig lehet elkerülni a komolyabb lezárásokat.

Koronavírus: 111 újabb halott

Koronavírus: 111 újabb halott

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban

Több mint 50 ezer áldozata van már a járványnak Olaszországban

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért