szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakítás oka feltételezhetően az, hogy Nagy nem lehet a párt jelöltje 2022-ben.

Kilépett a Momentumból a korábbi kormányellenes tüntetések egyik ismert alakja, Nagy Blanka – értesült az Azonnali.hu. A portál úgy tudja: Nagy azért lépett ki, mert nem lehetett a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson. Az indulók névsoráról most vasárnap dönt az ellenzéki párt.

Nagy Blanka még 18 évesen lett ismert, amikor egy tüntetésen Áder János köztársasági elnököt és a fideszes vezetést kritizálta. Az aktivistára ezután össztüzet zúdított a kormányközeli média, Bayer Zsolt kormánypárti publicista pedig “egy igazi kretén, barom állatnak” nevezte őt a műsorában. Az ügyben becsületsértési pert indított Nagy Blanka, amelynek a végén a bíróság felmentette Bayert.

Naggyal korábban az Európai Bizottság szociáldemokrata alelnöke, Frans Timmermans is találkozót kezdeményezett. Ennek elsősorban az lett volna a célja, hogy Nagy csatlakozzon az MSZP-hez, ő azonban a Momentumot választotta. “Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzak együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai 21. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége” – írta akkor a Facebookon Nagy Blanka. A bejegyzés ma már nem érhető el.

Az aktivista a 2019-es önkormányzati választáson összellenzéki jelöltként indult az önkormányzati képviselőségért Kiskunfélegyházán, de nem jutott mandátumhoz, 20 százalékot szerzett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

A járvány előtti helyzethez képest egyetlen szavazót sem vesztett a Fidesz, a Jobbik és a Momentum fej-fej mellett küzd a harmadik helyért – derült ki a Závecz Research novemberi pártpreferenciáiból. Kiderült az is, egy-egy ellen harc mozgósítja a választókat, a közös ellenzéki lista miatt viszont lehetnek lemorzsolódók.

Rendhagyó temetéssel vesznek búcsút Sas Józseftől

Rendhagyó temetéssel vesznek búcsút Sas Józseftől

Részvénypiaci változások a feltörekvő régiókban: ki a legjobb válságkezelő?

Részvénypiaci változások a feltörekvő régiókban: ki a legjobb válságkezelő?

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat