szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerdától jelentkezhetnek a pedagógusok online az ingyenes tesztelésre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A keddi Kormányinfón szóba került a pedagógusok célzott tesztelése is. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, a vártnál alacsonyabb volt a pedagógusok részvétele, de a köznevelésben dolgozók számára a tanév folytatása előtt január 2-án és 3-án újra ingyenes tesztelést rendeznek a kormányhivatalok szervezésében.

Ami újdonság, hogy a részvétel online regisztrációhoz kötött és december 23-ától jelentkezhetnek a pedagógusok.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a múlt héten azt mondta, hogy január 2–3-án lesz lehetősége a pedagógusoknak ingyenes és önkéntes gyorstesztelésre a mentőszolgálat kijelölt tesztelési pontjain.

Eddig három fordulója volt a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális, egészségügyi, kormányhivatali és járási hivatali dolgozók tesztelésének, összesen 430 ezer gyorstesztet végeztek. Az operatív törzs már egy hete arról számolt be, hogy a vártnál alacsonyabb részvétel mellett zajlottak a tesztelések és a megjelentek kevesebb mint 2%-a bizonyult pozitívnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet

Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet