szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azokban az ügyekben, amelyekben már született döntés, a demonstrálók javára határoztak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tavaly tavasszal több alkalommal is tartottak olyan tiltakozásokat Budapesten, amikor autódudákkal, kürtökkel, sípokkal, egyéb eszközökkel fejezték ki nemtetszésüket a résztvevők a kormány járványügyi intézkedéseivel szemben. Elsősorban a kórházi ágyak felszabadítása, a betegek hazaküldése ellen tiltakoztak. A rendőrség 106 főt, köztük ismert embereket, prominens ellenzéki politikusokat is megbüntetett a gyülekezési és közlekedési szabályok, a kijárási korlátozások megsértése miatt, összesen 13,6 millió forintra.

Herczeg Zoltán divattervezőt például először 120, majd 150 ezer forintra bírságolták, a bíróság azonban mindkét esetben felmentette, végül csak 10 ezret kellett fizetnie a dudálásért – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő még vár a bíróság döntésére, szerinte a rendőrség túlkapások sorozatát követte el. Őt 250 ezer forintra bírságolták. Jogvédők szerint a tüntetők a szólásszabadságukkal éltek, és nagyon helyes, ha a bíróság felmenti őket. Eddig egyébként minden tiltakozóval ez történt, akinek az ügyében már döntöttek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azoknak jöhet jól az egészségügy átalakítása, akik egyébként is váltani szeretnének

Azoknak jöhet jól az egészségügy átalakítása, akik egyébként is váltani szeretnének

Reuters: Feleannyi vakcinát szállíthat az AstraZeneca az EU-nak a második negyedévben

Reuters: Feleannyi vakcinát szállíthat az AstraZeneca az EU-nak a második negyedévben

Eltűnt a Gruevszki-féle lehallgatásokban érintett volt észak-macedón kémfőnök

Eltűnt a Gruevszki-féle lehallgatásokban érintett volt észak-macedón kémfőnök