szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A köztársasági elnök takarékoskodott, közben szépen törlesztette 2019-ben felvett 45 milliós hitelét is. Devizaszámláján euró mellett dollárt is tart.

Vagyonnyilatkozat 2021
Biztos futja a magániskolára? Kell a villára az a csok? És az az erdő is családi hitelből lett, ugye? - a politikusok valós vagyoni helyzetét ugyan nehéz átlátni, de a saját éves jövedelembevallásaik önkéntelenül is görbe tükröt állítanak választott képviselőink elé. Idén sem adjuk fel és megkíséreljük feltérképezni, összhangban van-e politikusaink vagyoni helyzete a fizetésükkel.
Friss cikkek a témában

Továbbra is három ingatlanban van Áder Jánosnak tulajdonrésze: két Budapest II. kerületi (135 és 125 négyzetméters) házban fele arányban, egy kisoroszi (75 négyzetméteres) házban pedig 25 százalékban tulajdonos.

2019-ben 3,9 milliója volt folyószámlán, az életbiztosítása 13 680 euró volt, tartós befektetési életjáradékként 1,5 millió forintot tüntetett fel, emellett devizaszámláján 1690 dollár és 43.274 euró szerepelt.

2020-ban folyószámlán közel 27,5 millió forintja, életbiztosításban 17 418 eurója, tartós befektetési értékpapírszámlán 1,5 millió forintja volt, devizaszámlán pedig 1690 amerikai dollárt és 35 520 eurót tartott 2021-es vagyonnyilatkozata szerint.

Áder János egy év alatt négymillió forintot törlesztett a 2019-ben felvett 45 milliós lakáshiteléből. Ha ebben az ütemben halad tovább, még bő tíz évig fizetheti a részleteket. Forintban lévő megtakarításai többszörösére nőttek, euróban lévő vagyona négyezer euróval csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!