szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A támadó elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Megvágták egy nő arcát Csepelen egy buszon csütörtök reggel. A Telex szerint feltehetőleg azért támadt rá egy férfi a hölgyre, mert Free SZFE-s, a színművészeti egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló maszkot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a lapot, hogy a XXI kerületében, a Szent Imre téren várakozó 151-es buszon szóváltást követően egy férfi – feltehetőleg késsel – megsebezte egy nő arcát. Az utast a mentők könnyű sérülésekkel kóházba szállították. A férfi elmenekült a helyszínről, egy nyomozócsoport keresi. A maszkra a rendőrség nem tért ki.

Az incidens után Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon azt írta, ez egy aljas és gyáva tett volt, semmilyen nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akkora volt a felháborodás, hogy mégsem tartják meg a 10 ezer fős hollandiai tesztpartit

Akkora volt a felháborodás, hogy mégsem tartják meg a 10 ezer fős hollandiai tesztpartit

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

7 személyes villanyautóként itt az új VW ID.6

7 személyes villanyautóként itt az új VW ID.6