szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak kedden 13 óráig 30 ezer embert oltottak be.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

3 millió beoltott. Újabb mérföldkő – ezzel a címmel került ki új videó Orbán Viktor Facebook-oldalára.

Az oltópontokon bizonyára nagyüzem volt, György István az operatív törzs keddi tájékoztatóján még arról számolt be, hogy tegnap estig 2 969 647 első körös oltást adtak be, vagyis azóta 30 353 embert kellett beoltani. Mivel éjjel nem működnek az oltópontok, így elméletileg ma reggeltől 13 óráig kellett abszolválni a 3 millióhoz a maradékot.

Orbán a videóban azt üzeni: megyünk tovább.

A 3 millió beoltott egyébként csak annyira fontos, hogy egy kerek szám. Bár Gulyás Gergely a múlt héten azt közölte, hogy az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor fog dönteni, amikor elérjük ezt a számot, pénteken Orbán Viktor már helyesbített, az április 19-re tervezett 3 és fél millió beoltottnál következhet ez be.

Gulyás: 3 millió beoltott után döntenek az újraindítás következő lépéseiről

Életmódunk, még ha maszkkal is, de akár már május végével, június végével visszatérhet a normalitáshoz - mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, aki szerint túljutottunk a harmadik hullám csúcsán. A kormány akár napok múlva dönthet a lazítás következő lépéseiről, az viszont már most biztos, hogy futballmeccseket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!