szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első, 130 oldalas szám április 15-én jelenik meg.

A „konzervatív építkezés magyar álláspontját” szeretné közvetíteni az itthon és nemzetközileg is terjesztett folyóirat, a Hungarian Conservative – írta a Kreatív.

A lap első, 130 oldalas száma április 15-én jelenik meg, 2990 forintba fog kerülni. A kéthavonta megjelenő kiadványban olvasható cikkek eleinte a hungarianconservative.com-on is elérhetőek lesznek. A lap ezután viszont „az angolszász modell szerint működik majd, vagyis lesznek ingyenes és lesznek paywall mögül elérhető cikkek” is – írták a Kreatív kérdésére, amely szerint az első lapban hirdetés sincs.

A portál a szerkesztőség létszámára is rákérdezett, amire azt a választ kapták, hogy „az állandó szerkesztőséget néhány fős szerkesztői és fordítói csapat alkotja, a külsős munkatársak cikkírók”.

A lap elsősorban tájékozódási felületet adna „hasonlóan gondolkodóknak, politikai és üzleti döntéshozóknak”. Az első számhoz kapcsolódó közlemény Kiss István főszerkesztő-helyettest is idézi, aki szerint leginkább a magyar nemzeti értékek és a magyarság karakterét szeretnék átadni. „Célunk, hogy kialakítsunk egy olyan Magyarország- és V4-központú írói bázist, szellemi műhelyt, amelynek tagjai kiválóan boldogulnak az angol nyelvi környezetben is, valamint hatékonyan képviselik és továbbítják a magyar konzervativizmus gondolatát” – fogalmaz Kiss.

A Kreatív szerint a lap kiadója a 2010-ben alapított BL Nonprofit Kft., amely a közpénzből milliárdokkal finanszírozott Batthyány Lajos Alapítványhoz kötődik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!