szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter szerint a Fideszben mindenki maximálisan felelősségteljes magatartást tanúsít, ezt arra mondta Gulyás Gergely, hogy Becsó Zsolt korábban koronavírusosan ült be egy parlamenti szavazásra.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Végeztek-e koronavírustesztet a Fidesz-frakció tagjainál, miután kiderült, hogy a párt egyik képviselője, Becsó Zsolt fertőzötten vett részt az Országgyűlés április 26-i és 27-i ülésén? – kérdezte az Index a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a kormányinfón. Gulyás Gergelynél arról is érdeklődtek, hogy jelezte-e Becsó a frakcióvezetőnek, hogy koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket tapasztal, és mikor közölte a képviselőcsoporttal, hogy pozitív lett a tesztje.

Gulyás azzal kezdte a válaszát, hogy Becsóval szemben számtalan megalapozatlan vád, sőt nyílt hazugság jelent meg a baloldali sajtóban. Szerinte a képviselőcsoportban, amelynek több tagja is súlyosan érintett volt és érintett ma is koronavírusos megbetegedésben, mindenki maximálisan felelősségteljes magatartást tanúsít.

A miniszter közölte: Becsót április 27-én a sajtóban megjelent állításokkal ellentétben a parlamenti szavazás után, nem pedig az előtt tesztelték, és rá egy vagy két napra tudta meg az eredményt, és jelezte, hogy pozitív lett.

Jóhiszeműen járt el, semmilyen információja nem volt, nem is lehetett a megbetegedésről vagy a fertőzésről, amikor az Országgyűlésben a szavazáson részt vett

– mondta Gulyás, aki szerint képviselőtársa okirattal is igazolta, hogy 27-én 15:42 perckor vettek tőle mintát.

Arra ugyanakkor nem válaszolt a miniszter, hogy tesztelték-e a frakció tagjait azután, hogy Becsó közelében ültek a parlamentben.

Becsó Zsolt szerdán a hvg.hu-nak azt mondta, hogy április 25-én kirándulni volt, hétfőn folyt az orra, aminek nem tulajdonított nagy jelentőséget, azt hitte, csak megfázott. A szavazás napján már kevésbé érezte jól magát, de továbbra sem volt láza. Idővel kezdte nem érezni a szagokat és ízeket, ezért a voksolás után azonnal a megyei kórházba ment, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult. A pozitív teszteredménye másnap, szerdán érkezett meg, Akkor hivatalosan is karanténba került.

Később a Fidesz sajtóosztálya elküldte Becsó Facebook-bejegyzését is, amelyben bemutatott egy dokumentumot, amely szerint az április 27-i délutáni mintavételt követően a fertőzés miatt elrendelt karanténja április 28-ától május 7-ig tart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!