szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Csak májusban 1,3 milliónál több oltóanyagot szállított a gyártó.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Újabb 330 ezer adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett kedden, így a gyártó eddig már összesen több mint 3,2 millió adag koronavírus elleni vakcinát szállított Magyarországra.

A Pfizer kedden azt közölte, hogy több mint négy hónapja szállítják heti rendszerességgel a vakcinájukat az oltópontokra. Az első negyedévre több mint 1,5 millió adag oltóanyag érkezett, a második negyedévtől pedig jelentősen megnövelték az érkező dózisok számát, csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcinát szállítanak le.

A közlemény szerint a Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések alapján 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag koronavírus-vakcinát gyárt és szállít a világ különböző részeibe. Az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így a második negyedévben várhatóan 250 millió adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezik az Európai Unióba.

Magyarországon hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16–18 évesek is tudnak online időpontot foglalni a Pfizer-oltásra. Számukra május 13. csütörtöktől május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak.

Egymilliárd eurónál is nagyobb a BioNTech nyeresége

A Pfizerrel közösen koronavírus-fertőzés elleni vakcinát fejlesztő cég a tavalyi első negyedévben masszívan veszteséges volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!