szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A képviselő azt szeretné megtudni, hogy az általa közzétett videó nyomán mit tárt fel a Pest Megyei Kormányhivatal. Az erről szóló dokumentumok kiadására nem volt elég két hét a hivatalnak, a határidőt az oltásokra hivatkozva 45 nappal meghosszabbították.

Hiába kérte ki az illetékes kormányhivataltól a szentendrei temetőben kialakult „kegyeletsértő és megdöbbentő” körülményekről szóló vizsgálat jegyzőkönyvét Hadházy Ákos, azt a határidő lejártával nem kapta meg – írja a független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

A szentendrei halottasházról Hadházy még januárban hozott nyilvánosságra egy hozzá eljuttatott videót. A képviselő akkor úgy foglalta össze a felvétel tartalmát:

A koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak. Így viszont a nyitott koporsóban fekvő testekre fektetik rá az újabb koporsót.

A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, koronavírus-fertőzésben. Fülöp Zsolt polgármester ezután helyszíni szemlét rendelt el, de ennek során nem találtak kegyeletsértő állapotokat. A népegészségügyi hivatal képviselője szerint az ott levők egyike sem koronavírus miatt halt meg. A szemlén rendőrök is megjelentek, akik utána nyomozást indítottak rémhírterjesztés és félelemkeltés miatt.

A Pest Megyei Kormányhivatal vizsgálata azonban tárt fel szabálytalanságokat a videó után. Ennek a vizsgálatnak a jegyzőkönyvét próbálja megszerezni a képviselő.

Szabálytalanságokat találtak a szentendrei temetőben Hadházy videója után

A szabálysértéseket Hadházy videója után tárta fel a kormányhivatal.

Hadházy szerint a jegyzőkönyv, valamint az ügyben született határozat kiadásának határidejét a járványhelyzetre hivatkozva 45 nappal hosszabbította meg a kormányhivatal. Idézi Tarnai Richárd kormánymegbízottat, aki szerint azért nem volt elég két hét a dokumentumok kiadására, mert az oltásokat szervezik.

A képviselő arra is kitér posztjában, hogy míg korábban az önkormányzatok feladata volt a temetők felügyelete, a jogkört a kormány már a kormányhivataloknak adta. Az önkormányzatok így már nem ellenőrizhetnek, csak a fenntartást kell finanszírozniuk.

Van lejjebb, mindig van lejjebb. Vajon mit akar titkolni a szentendrei temetőben kialakult, mélyen kegyeletsértő és...

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, May 11, 2021

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!