Több mint 12 millió eurós beruházással épít szabászati üzemet és létesít logisztikai központot Körmenden az autókárpitokat, üléshuzatokat gyártó Eybl International AG. Az 5 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok alapkövét szerdán rakták le.

„A körmendi üzem 400 ember számára ad majd munkát, a létszámot pedig a piaci viszonyok függvényében növelni is kívánják" – mondta Johannes M. Elsner, a kremsi központú osztrák nagyvállalat vezérigazgatója. A cég Európa legnagyobb autóipari beszállító vállalkozásai közé tartozik, tizenegy telephelyen összesen 4 ezer embert foglalkoztat, Magyarországon Jánosházán, Nagykanizsán és Lentiben van üzeme. Johannes M. Elsner hangsúlyozta, hogy a körmendi logisztikai központ mind Szlovéniát, mind pedig Romániát könnyebben elérhetővé teszi számukra.Az alapkő letétel előtt az Eybl cég és az önkormányzat aláírt egy adás-vételi szerződést, amelyben a társaság az eddig 9,2 hektáros területe mellé további 24 hektárnyi területet vásárolt meg Körmend városától.Bebes István polgármester meghatározó jelentőségűnek nevezte az új munkahelyek teremtését, és emlékeztetett arra, hogy a városban olyan nagy cégek zárták be üzemüket, mint a MSC Hungary Kft cipőgyára és a Styl Ruhagyártó Rt. „A hosszú távú, biztos megélhetést jelentő munkahelyek reményében vállalta magára az önkormányzat az épülő üzemhez vezető út megépítésének 30 millió forintos költségét" – mondta.Csillag Balázs, az Eybl Hungária Kft. termelési igazgatója az MTI-nek elmondta: az új szabászüzem várhatóan 2005 áprilisában kezdi meg a termelést. A magyarországi Eybl cégek naponta 3 ezer autóhoz gyártanak kárpitot és üléshuzatot, a szabászat üzembe állításával ez terveik szerint napi ezer darabbal növekedhet. Az anyavállalat 2003-ban 400 millió eurós forgalmat ért el, ennek fele származott a magyarországi üzemek tevékenységéből. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!