szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kis- és középvállalkozások garancia-vállalásainak segítésére ez év szeptember 1-jétől a Hitelgarancia Rt. jelentősen csökkentette díjait és megszüntette a sávos garanciadíjazást. A társaság ezáltal duplájára szeretné növelni a célcsoportjába tartozó kisvállalkozásokat.

Ez év szeptember elsejétől a hitelekhez kapcsolódó kezességet 1 százalékos díjért, a bankgaranciához kötődő kezességet pedig 0,8 százalékos díjért

vállalja a Hitelgarancia Rt. Jelenleg a kis- és középvállalkozói piac mintegy 10 százaléka, hozzávetőleg 23 -25 ezer kkv tartozik valamilyen módon a

Hitelgarancia Rt. ügyfélkörébe, középtávon 40 ezerre szeretnék

bővíteni számukat.

Radnai György vezérigazgató elmondta: az irányváltást az tette lehetővé, hogy a társaság az elmúlt években végig stabil gazdálkodást folytatott, és évi 1-1,5 milliárd forint nyereséget produkált. A teljes garanciaállomány a cégnél az idei év végén 210 milliárd forint lesz, az új garanciavállalás pedig 165 milliárd forintra bővül.

Már a következő évben szeretnék elérni azt, hogy a Hitelgarancia Rt. pénzügyi vállalkozásból szakosított hitelintézetté alakuljon át. Ez nagyobb lehetőséget adna a garanciavállalások növelésére, a kis -és középvállalkozások hitelezésének erőteljesebb segítésére. Kifejtette: az elkövetkező 3-4 év alatt a cél az, hogy duplájára, sőt háromszorosára emelkedjék a vállalt garanciaállomány, úgy számolnak, hogy 2007-re, 2008-ra a HG Rt. összesített garanciaállománya meghaladja az 1.000 milliárd forintot.

A következő év elejétől a lízingtermékek közül a kis- és középvállalkozók számára a termelési eszköz célú pénzügyi lízinget kívánja garantálni a cég, valamint a faktoring mellé is készfizetős kezességet vállal. A faktorcégek mintegy 40 százalékos piaci bővüléssel számolnak jövőre, ehhez kíván hozzájárulni a HG Rt. a faktoring garantálásával - mondta a vezérigazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Hitel kisvállalkozásoknak

Megemelt Széchenyi-kártyás hitelkeretet és új kedvezményes beruházási kölcsönt ígér a gazdasági tárca a kisvállalkozásoknak jövőre, amelyek kegyeit már a bankok is keresik. Üröm az örömben, hogy a minisztérium lefaragna a kamattámogatásból, a pénzintézetek pedig főképp a jó ügyfelekre hajtanak.

MTI Gazdaság

Százmillió eurós hitelkerethez jutott az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. (MFB) a Sikeres Magyarországért Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram részleges refinanszírozására az Európai Beruházási Bankkal (EIB) 100 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást írt alá 2005. november 22-én Luxemburgban.

Gazdaság

Hiteles számok

Rendeletében 18 milliárd forintnyi birtokfejlesztési hitelösszeget határozott meg az agrártárca, amelyhez 50...

Megérzik a szálláshelyek, hogy alig vannak külföldi hallgatók

Megérzik a szálláshelyek, hogy alig vannak külföldi hallgatók

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

Meghan Markle állításait kivizsgáltatná a Munkáspárt

Meghan Markle állításait kivizsgáltatná a Munkáspárt