szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden felvett roma munkavállaló után legfeljebb 2 millió forintos támogatást nyerhetnek el a képzésüket, foglalkoztatásukat vállaló kis cégek az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által kiírt pályázati felhívás szerint.

Az alapítvány honlapján olvasható felhívás az 1-49 dolgozót foglalkoztató kis cégeknek ad lehetőséget a legfeljebb 6 millió forintos támogatás elnyerésére. A pályázatok február 28-ig adhatók be. A támogatott programokat legkésőbb idén május 1-jéig kell elkezdeni, a foglalkoztatást 2009 januárjáig fenntartva.

A program első szakaszában a képzés idejére járó munkabérre és járulékaira is elnyerhető a támogatás. A képzés, a foglalkoztathatóságot javító szolgáltatások költségeinek egy részét a program egésze alatt átvállalják. A felzárkóztató képzéshez 100 százalékos, az egyéb szakképzéshez 95 százalékos támogatás használható fel. Az új munkahelyek egyéb költségeihez 75 százalék lehet a támogatás. Erre elszámolhatók egyebek között az építési, az eszközvásárlási költségek, az informatikai fejlesztések.

A pályázónak rendelkeznie kell a helyi cigány önkormányzat és/vagy az országos roma érdekképviselet ajánlásával. Ebből egyebek között ki kell derülnie, hogy a cég eddig miként járult hozzá a helyi roma közösség gazdasági, társadalmi integrálódásához, foglalkoztatott-e korábban is roma munkavállalókat. A pályázó cégnek legalább 2004. január 1-jétől kell gazdálkodnia, 2005. január 1-je óta folyamatos létszámmal. A program finanszírozására 167 millió forint áll rendelkezésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Két pályázat a roma munkanélküliek foglalkoztatására

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány két pályázatot indított a közelmúltban a roma munkanélküliek foglalkoztatásának javítása érdekében, a pályamunkák beadási határideje augusztus vége, illetve szeptember 7-e.

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban

Videó: Családi ház udvarára tört be egy autó Tatabányán

Videó: Családi ház udvarára tört be egy autó Tatabányán