Tetszett a cikk?

Magyar Kézműves Remek címmel tüntettek ki tizennyolc vállalkozót az Iparművészeti Múzeumban. A címeket Kiss Péter kancelláriaminiszter, illetve Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkarama elnöke adták át.

A cím nyertesei az idén többek között  Dobiné Vass Júlia fazekas, Szakál László, citerakészítő, Mosonyi Csabáné tojásíró népi iparművész, Arnold Fülöpné, gyöngyfűző, Balogh Gáborné, textilműves. Alkotásaikat az Iparművészeti Múzeum első emeletén állították ki.

A Magyar Kereskedelmi Kamara 2001. végén alapította meg a Magyar Kézműves Remek címet. A kezdeményezés célja, hogy támogassa a kiemelkedő minőségű hazai termékek piacra kerülését és azok hasznosítását, illetve hogy erősítse a kis- és mikro vállalkozások versenyképességét.
Magyarországon jelenleg 250 ezer olyan vállalkozást regisztráltak, amelyek a kézművességhez kapcsolódó tevékenységet végeznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a Maserati első hibrid divatterepjárója, mindent megtudtunk róla

Itt a Maserati első hibrid divatterepjárója, mindent megtudtunk róla

Telefonos kampányt indít a Fidesz az ellenzék oltásellenességéről

Telefonos kampányt indít a Fidesz az ellenzék oltásellenességéről

Májusban nyitnak a franciák

Májusban nyitnak a franciák