szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Politechnikum Alapítvány, az Életpálya Alapítvánnyal és a Ferencvárosi Családsegítő Szolgálattal közösen február közepén újabb vállalkozástervezési, vállalkozásfejlesztési programot indít elsősorban a fővároshoz kötődő munkanélküli, munkahelyét veszélyben érző nők számára.


A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program(HEFOP) keretében február közepétől folytatódik a gyakorlatorientált képzéseket, szakmai és szociális konzultációt magába foglaló ingyenes program. Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló tavaly kezdődött programot eddig 76 vállalkozásindítás iránt érdeklődő, illetve már vállalkozó nő végezett el.
   
A vállalkozói készségfejlesztést segítő projekt utolsó félévében azoknak a nőknek a jelentkezését várja a közreműködő szervezet, akik munkanélküliek, vagy munkanélküliség által veszélyeztettek, azaz elbocsátás vagy felmondás előtt állnak, illetve valamilyen más ok  - például gyermeknevelés, otthonápolás, betegség - miatt  kerültek ki a munkaerő piacról és érdeklődnek a vállalkozás mint önmegvalósító alternatíva iránt.

A résztvevőknek folyamatosan lehet jelentkezni az ingyenes képzés indításáig. Az április elejéig tartozó program során a részt vevők vállalkozói készségfejlesztő,vállalkozásindítási tréningeken vesznek részt, megtanulják az üzleti terv írását. 
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Salgó Andrea (hvg.hu) Válaszol a szakértő

Vevőszerzés akciók nélkül

A legtöbb vállalkozásnak ’borsódzik a háta’ a marketing, sales, illetve PR szavaktól. Hiába folynak már lassan a csapból is e hangzatos kifejezések, sokan még most sem tudják a gyakorlatban hasznosítani a hallottakat. Wolf Gábor marketingszakértő konkrét tippekkel szolgál.

MTI Gazdaság

MSZP: kis- és középvállalkozásoknak jó év volt 2005

A kis- és közepes vállalkozások számára jó év volt 2005, erre utal, hogy míg 2000-ben még csak néhány ezren 1,5 milliárd forintnyi kedvezményes hitelt vettek igénybe, addig 2005-ben már több mint 20 ezren 212 milliárd forintnyi összeget - ismertette Józsa István szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Vállalkozás

Cserben hagyja a kisvállalkozókat a hazai jogrend

Manapság közismert a hazai kkv-k vergődése: szenvednek a körbetartozás és a múlt évi áfa késleltetett kifizetésétől. Ez utóbbit az APEH könyörtelenül bevasalta, függetlenül attól, hogy szerződőfele kifizette-e a tisztességes vállalkozót vagy sem. Miközben a magyar jogrend lassú és erőtlen a csalókkal szemben, addig az Egyesült Államokban gyorsított eljárásban vizsgálják a kisvállalkozók jogos követeléseit.

Salgó Andrea (hvg.hu) Gazdaság

Munkahelyteremtő kisvállalkozások

Minden ellenkező híresztelés ellenére hasonló esélyekkel pályáznak munkahelyteremtésre a kisebb cégek, mint a nagyvállalatok. Sőt, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium (FMM) éves értékeléséből kitűnik, a kis-és középvállalkozások nyerték el a pályázatoknak több mint 80 százalékát.

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Benzines, dízel-, hibrid- vagy elektromos autót? Előnyök, hátrányok

Benzines, dízel-, hibrid- vagy elektromos autót? Előnyök, hátrányok

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága

A járvány kezdete óta megháromszorozódott a depresszió gyakorisága