szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyar építőipari cégek lehetőséget kapnak arra, hogy konzorciumban részt vegyenek egy 150 millió dollár értékű moszkvai szórakoztató központ építésében, s más építőipari beruházásokban.

Géczy Andrásné, a Mélyépszer Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a megállapodásról, amit a magyar építőipari cég Zolotarjev Gennadíjjal, a ZAO OSZK orosz építőipari és beruházó vállalat vezérigazgató-helyettesével írt alá. Eszerint a Mélyépszer Kft. konzorciumot szervez az oroszországi építőipari munkák elnyerése érdekében.

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy a megállapodást Vlagyimir Jakovlev orosz fejlesztési miniszterrel, valamint az építőipari szakma képviselőivel február elején Moszkvában készítették elő.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar építőipari vállalkozások már eddig is jelentős eredményeket értek el az orosz piacon, 120 millió dollár értékű üzletet kötöttek. Nagy lehetőségeket ad a magyar cégeknek az orosz lakásépítési program.

Versenyelőnyt jelent, hogy a piacon jelen van a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) és a Magyar Export-Import Bank (Eximbank). A magyar cégek munkáját segíti a nemrég létrehozott orosz-magyar építésügyi munkacsoport, ami megismerteti, értelmezi a jogszabályi kereteket, illetve egyeztet az esetleges problémák megoldása érdekében - tette hozzá Kolber István.

Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin budapesti találkozóján is szó volt az építőipari együttműködés fontosságáról, ahol a résztvevő felek megállapították, hogy egyre több építőipari vállalat köt önállóan együttműködési szerződést állami szerepvállalás nélkül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Építőipar: milliárdokat lopnak el a költségvetésből

Az építőipari feketemunka elleni küzdelem, a megelőzés, és a visszaszorítás volt a témája Európai Építőipari és Famunkások Szakszervezeteinek Szövetsége (EFBWW) által szervezett konferenciának. Az elhangzott javaslatok között szerepeltek az elrettentő szankciók, s a munkahelyek folyamatos ellenőrzése.

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön