szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A következő uniós költségvetési időszakban, 2007-2013 között mintegy 700 milliárd forint hazai forrást kell biztosítani az uniós támogatások kiegészítésére a kis- és középvállalkozások támogatása kapcsán - tette hozzá Aladics Sándor.

A "Magyar Vállalkozások Bankja" koncepcióval az átszervezés révén több száz millió forintot takaríthat meg az állam, a hatékonyság javul, kisebb lesz a szolgáltatás-hálózat, a vállalkozások egy koncentrált rendszerben juthatnak forrásokhoz - közölte Aladics Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese.

Az eddigi szerteágazó finanszírozási szisztéma helyett a Magyar Vállalkozások Bankja koncepcióval egy négy-öt csatornás rendszerben segítheti az állam különböző hitelkonstrukciókkal a magyarországi kis- és közepes vállalkozásokat.

A Sikeres Magyarországért hitelprogramok közül a vállalkozásfejlesztési hitelprogram kerete 310 milliárd forint, amelyből összességében 17,8 milliárd forintot tesz ki az állami támogatás. A program keretében ötmillió forinttól egymilliárd forintig igényelhetnek kölcsönöket a kis- és közepes vállalkozások.

A hiteleket, az esetleges tőkejuttatást, illetve a garanciavállalásokat az egyes kis- és közepes vállalkozások továbbra is a kereskedelmi bankokon keresztül igényelhetik.

"Bár nem szeretem az "egyablakos rendszer" kifejezést, a lényeg mégis az, hogy a kis- és közepes vállalkozó szinte ugyanazon a helyen, egy időben, áttekinthetően intézheti majd a hiteligényeit a Sikeres Magyarországért programban" - mondta Aladics Sándor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Optimista vállalkozások

A K&H Bank és a Gfk kutatóintézet közös felmérése szerint a kis- és középvállalkozások (kkv) javuló versenyképességben és gazdaságpolitikában, az uniós támogatások könnyebb elérésében bíznak a következő egy évben.

MTI Karrier

Mikrovállalkozások veszik igénybe az éves járulékkedvezményt

A január 1-jétől hatályos, egy éves járulékkedvezményt 81 munkáltató vette igénybe idáig, közülük 60 mikrovállalkozás, 16 kisvállalkozás, 2 középvállalkozás és 3 civil szervezet - közölte Pirisi Károly, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója.

MTI Karrier

A saját vállalkozás a legvonzóbb munkahely

A munkavállalók leginkább saját vállalkozásban szeretnének dolgozni, a közalkalmazotti szférába vágyók számára pedig a munkahelytől való távolság, a munkahely biztonsága és az intézmény hírneve a fontos - derül ki a magyar munkavállalók munkahely-választási preferenciáit vizsgáló felmérésből.

25 évre súlyosbították Ján Kuciak gyilkosának ítéletét

25 évre súlyosbították Ján Kuciak gyilkosának ítéletét

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

Operatív törzs: A most elhunytak 4 százalékánál nem találtak semmilyen alapbetegséget

Operatív törzs: A most elhunytak 4 százalékánál nem találtak semmilyen alapbetegséget