szerző:
hvg.hu

Magyarország idén először kapcsolódhat az Európai Bizottság által kiírt pályázathoz, az Európai Unióban több mint 25 éve sikeresen működő Executive Training Programme-hoz (ETP). Magyarországon a programot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálja. A cégek június elejéig jelentkezhetnek.

Ez az integrált emberi erőforrás- és kereskedelem-fejlesztési program a résztvevőkön keresztül az uniós cégek számára betekintést ad a japán és koreai piaci mechanizmusokba, illetve feltárja a szokások és elvárások termékekre vonatkoztatható követelményeit. Executive Training Programme

Az Európai Unió számára kiemelt jelentőségű feladat a tagállamok vállalatainak támogatása világpiaci pozícióik erősítésében. Elsősorban a távoli, eltérő kulturális háttérrel rendelkező országok esetében ezért közösségi pályázatokat, támogatási alapokat hozott létre az Európai Bizottság Külkapcsolatok Főosztálya.

Az EU „Executive Training Programme” elnevezésű vezetői tréningje több mint 25 éve nyújt lehetőséget Japán, és újabban Korea piacának átfogó megismerésére. A program európai vállalatok menedzsereinek nyújt képzési lehetőséget, mely nyelvoktatás mellett a gazdasági szokások, az üzleti kultúra, az üzletkötési és kommunikációs jellemzők témájában komoly, közvetlenül mérhető eredménnyel járó, felsőfokú továbbképzést jelent. A képzésre vezető európai és célországbeli egyetemeken kerül sor. A program 3 hónapos szakmai gyakorlatot is garantál egy távol-keleti vállalatnál.

A piacra lépő cégek tehát közvetlen lehetőséget kapnak arra, hogy a helyi környezet megismerésével, és élő kapcsolatok kialakításával új üzleti lehetőségeket tárjanak fel, és új partnerekre leljenek a koreai és a japán piacon. Azoknak a cégeknek pedig, akik már meglévő kapcsolataikat akarják fejleszteni, lehetőséget teremt az uniós támogatás arra, hogy szorosabb együttműködést, partnerre szabott szolgáltatásokat alakítsanak ki a célország alaposabb megismerésével.

A programra minimális adminisztrációval, interneten keresztül lehet jelentkezni, csökkentve a dokumentációigényt, és gyorsítva az elbírálást. A jelentkezéssel, illetve a jelentkezési lap kitöltésével kapcsolatos kérdésekben pedig a pályázók rendelkezésére áll az ETP program magyar koordinációjáért felelős Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a regionális koordinátorok: a Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Mit kínál tehát ez az integrált emberi erőforrás- és kereskedelem-fejlesztési program?
• 3 hónapos, Európa neves egyetemein (London, Párizs, Milánó) folyó, szakmai területeken specialista előadók által tartott angol nyelvű képzést
• 6 hónapos, intenzív nyelvi és gazdasági-kulturális képzést Japánban, illetve Koreában
• 3 hónapos szakmai gyakorlatot egy távol-keleti vállalatnál, ahol a tanulmányokat a gyakorlatban is kamatoztathatja a résztvevő.
A céget képviselő munkatárs kétoldalú üzleti tárgyalásokat, bemutatkozó látogatásokat is szervezhet magyar telephelyű anyacége számára.

A jelöltek csak a szponzoráló cégen keresztül pályázhatnak. Az Unió közvetlen támogatásként 22.500 euró költségtérítést kínál fel a résztvevőknek, míg a támogató cég felvállalja a jelölt szállásköltségeit, illetve a program alatt folyamatosan tartja vele a kapcsolatot.

Az EU-hoz való csatlakozással Magyarország számára is megnyíltak azok a támogatási rendszerek, amelyekkel az export piacok növekedését az Európai Unió támogatja. Az ETP program több mint 1000 európai felső vezető cége számára jelentett új távol-keleti üzleti kapcsolatot. Itt az alkalom, hogy magyar cégek is bekapcsolódjanak a világpiac vérkeringésébe, méghozzá a legnagyobb fejlődés előtt álló ázsiai piacon!

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Gazdaság

Az EU-támogatásokra hajtott Kulcsár Attila?

A Kulcsár-féle pénzmosoda-piramisjáték újabb állomása az uniós támogatások bevonása lett volna önkormányzati számlák révén. Bár a volt bróker vizsgálati fogságban van, az üzlet milliárdjai lassan beérnek.

euractiv.hu Világ

Az EU-támogatások 13 százaléka magánzsebekbe kerül?

A románok a támogatásként megkapott európai uniós összegeknek több mint 10 százalékát „hajlamosak” saját zsebbe tenni - ismerte el a kormány pénzügyi csalásokkal foglalkozó szervezetének képviselője az EurActiv román oldalának.

Adventi mesenaptár - december 9.

Adventi mesenaptár - december 9.

Ésik Sándor: Handó ment, a baj maradt

Ésik Sándor: Handó ment, a baj maradt

Három idei Nobel-díjas tudós is a klímavédelem fontosságáról beszélt

Három idei Nobel-díjas tudós is a klímavédelem fontosságáról beszélt

Itt az alkalmazás, amellyel a bonyolultabb matekfeladatok is megoldhatók

Itt az alkalmazás, amellyel a bonyolultabb matekfeladatok is megoldhatók

Kamaszok és az első szex: nem a cél a fontos, hanem az utazás maga

Kamaszok és az első szex: nem a cél a fontos, hanem az utazás maga

Ónos esővel és a fél országra ráboruló köddel indul a hét

Ónos esővel és a fél országra ráboruló köddel indul a hét