szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Dunakanyar három településén helyezik át a szavazóköröket, hogy az árvíz következtében nehezen megközelíthető épületek helyett máshova mehessenek az arra jogosultak vasárnap szavazni.

A Szentendrei szigeten Pócsmegyeren a művelődési ház helyettaz óvodában rendezik be a szavazóhelyiséget, Szigetmonostoron is az eredeti helyszín helyett a kultúrház ad otthont a szavazáshoz, Nagymaroson pedig két szavazóhelyiséget is át kellett irányítani, a Dunától távolabb fekvő Kittenberger Kálmán Művészeti Iskolába.

Ezeken kívül Pest megye 1.034 szavazó köre közül csupán egyet, az ujhartyáni szavazóhelyiség helyszínét változtatják meg, a faluházban lesz a szavazás a művelődési ház helyett, ahol áramellátási gondok vannak. 
   
Sokan még mindig dolgoznak a gátakon a Dunakanyarban, közöttük 1.030 katona is, akik többi között Vácott, Kisorosziban, Szentendrén segítik a munkákat. Ők, amennyiben vasárnap is szükség lesz a munkájukra, helyben szavazhatnak, ehhez azonban péntek délutánig jelezni kellett e szándékukat a helyi jegyzőknél.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt