szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A CEU Business School a múlt hónapban ösztöndíjpályázatot indított fiatal közép- és felsõvezetõk számára. A pályázat nyertese egy magyar kutatóorvos, aki részt vehet az iskola Executive MBA (IMM) képzésén. A magyar vezetõképzés érdekében az állami és a gazdasági szféra fogott össze: A nyertesnek mindössze a tandíj egynyolcadát kell kifizetnie.

A múlt hónapban meghirdetett Executive MBA programra szóló 42 000 euró összértékû ösztöndíj nyertese Dr. Schwab Richárd, a Racionális Hatóanyagtervezõ Laborok KKK és a Humán Biotechnológiai KKK ügyvezetõ igazgatója lett. A tandíj nagy részét három minisztérium, egy magyar vállalkozó alapítványa és az iskola végzett hallgatói finanszírozzák.

„Az ösztöndíj egyedülálló lehetõséget biztosít arra, hogy jelen elkötelezettségeim feladása nélkül szerezhessek nemzetközileg is kiemelkedõ színvonalú, gyakorlatorientált vezetõi képzést” – nyilatkozta a nyertes.

A CEU Business School Executive MBA képzése Közép-Európa egyetlen nemzetközileg rangsorolt képzési programja. „Elsõdleges érdek a fiatal magyar vezetõi réteg felzárkózása a nemzetközi élvonalhoz, ezért alapítottunk ösztöndíjat a szponzorok segítségével. Nagyon komoly, felkészült pályázati munkákat kaptunk, és érdekes, elhivatott szakemberekkel találkoztunk az interjúk során. Nagyon örülünk, hogy egy pályázónak megadhattuk a lehetõséget. Reméljük, hogy az összefogás sikerére alapozva a jövõben még több pályázatot meg tudunk hirdetni” – mondta el Dr. Pártos Ferenc, a CEU Business School dékánja.

A kiválasztás során a pályázóknak többek közt esszét kellett írniuk arról, hogy milyen lehetõségeket látnak Magyarország, illetve saját vállalkozásuk versenyképességének javítására. A bírálat során figyelembe vették eddigi szakmai pályafutásukat és a megpályázott programon tanultak felhasználási lehetõségeirõl szóló elképzeléseiket is.

A szponzorok – a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium, a Demján Sándor Alapítvány, a CEU Business School és végzett hallgatói –, a Menedzserek Országos Szövetsége, valamint a magyar gazdasági újságírás jeles képviselõibõl álló zsûri az írásban beadott pályázatok, valamint a személyes meghallgatás értékelése után hozta meg döntését.
nyolcadát kell elõteremtenie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Karrier

Magyar fiatalok a Honeywell ösztöndíjasai között

Hat magyar középiskolás vehet részt a Honeywell ösztöndíja segítségével az Amerikában nagy elismerésnek örvendő Presidential Classroom programban. A budapesti, nagykanizsai, érdi és gyúrói fiatalok február 24-étől egy héten keresztül Washingtonban élvezhetik a Honeywell vendégszeretetét.

Csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad a Qantas a nemzetközi járatain

Csak koronavírus ellen beoltott utasokat fogad a Qantas a nemzetközi járatain

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást