szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A korrupció visszaszorítása és negatív hatásainak kiszűrése érdekében a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) együttműködési nyilatkozatot írt alá több, vállalkozásokat tömörítő szervezettel.

Az együttműködő felek egyetértenek abban, hogy a vámjogszabályok megkerülésével összefüggésben elkövetett cselekmények károsan befolyásolják a legális kereskedelmet - mondta  Nagy János, a VPOP parancsnoka.
   
A megállapodást a VPOP parancsnoka mellett az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Joint Venture Szövetség, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága és a Konföderatív Tanács képviselője írta alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A HVG-ből értesült a korrupcióról az APEH-igazgató

Az ügyészség vádat emelt üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt az APEH Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának egyik revizora, hivatali visszaélés miatt pedig végrehajtási igazgatóhelyettese ellen.

Világ

A korrupció akadályozhatja Románia 2007-es csatlakozását

A korrupció elhatalmasodása megakadályozhatja Románia és Bulgária 2007-es uniós csatlakozását. Az Európai Bizottság május 16-án hozza nyilvánosságra következő jelentését a két ország felkészültségéről, és elképzelhető, hogy az EU-követelmények nem teljesítése miatt érvénybe lép a védzáradék, aminek következtében egy évet késik a két ország taggá válása.

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Oroszországban állítólag elkészült az első Covid-orrspré – az áttörés azonban még közel sem teljes

Oroszországban állítólag elkészült az első Covid-orrspré – az áttörés azonban még közel sem teljes

50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba

50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba