szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint ezerháromszáz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozás négymilliárd forintot meghaladó Széchenyi-kártya hitelt vett igénybe eddig. Az igénylők kétharmada társas-, a fennmaradó részük egyéni vállalkozás volt

A kártya 2002. augusztusi bevezetése óta 1.332 nyírségivállalkozás kapott kölcsönt működésének finanszírozásához. A kamarai szervezet adatai szerint az első, 2003-as teljes évben 255, 2004-ben 542, 2005-ben 479, míg az idén, az első negyedévben 74 szabolcsi vállalkozás vett fel Széchenyi-kártya hitelt, együttesen 4,1 milliárd forint összegben.

A kölcsönt kérők kétharmada társas-, míg a többi egyéni vállalkozás volt. Eddig évente az igénylők száma 20-25 százalékkal haladta meg azokét, akik megkapták azt. A megyék közötti rangsorban a Szabolcs a kilencedik helyen áll az átadott kártyák számát tekintve, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Heves után.
   
A hitelkeret 25 millió forintra történt emelése, a kedvező, kisebb kamat és hitelgarancia díj csökkentésének bevezetése óta nőtt az érdeklődés a Széchenyi-kártya iránt a Nyírségben is. A vállalkozások az előfinanszírozáshoz, működésük menedzseléséhez és napi pénzügyi teljesítésekhez veszik igénybe a
kártyát. A hitelkártyát biztosító kereskedelmi bankok között szolgáltatási verseny is kialakult, s a piaci módon történő kölcsönkihelyezés a gyors elbírálást és folyósítást teszi lehetővé.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Már 25 millió forint hitelt is kaphat a Széchenyi kártya tulajdonosa

A vállalkozások finanszírozását segítő hitelprogramokban az utóbbi négy évben 75 ezer vállalkozás 612 milliárd forint hitelt, tőkét, pályázati pénzt kapott - hangsúlyozta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a 25 millió hitel felvételét lehetővé tevő Széchenyi Kártya bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

MTI Vállalkozás

Csökkentették a Széchenyi Kártya garanciadíját

A Hitelgarancia Zrt. a mai napon 1,8 százalékról 1,5 százalékra csökkentette a Széchenyi Kártya hitelekre vállalt garancia-díjat, mérséklődnek a programban résztvevő bankok kamatai is. Nemcsak az új kártya tulajdonosai, hanem a szerződésüket meghosszabbító vállalkozók is jól járnak.

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten