szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZOSZ elengedhetetlennek tartja, hogy minden szakmai ágazatban olyan bérmegállapodást kössenek, amely a munkavállalók számára is elfogadható.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) támogatja a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) fellépését     A közleményük szerint a szövetség szolidaritásáról biztosítja az üzemek szakszervezeti tagjait, a szakszervezeti tisztségviselőket, minden munkavállalót.

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) sztrájkot helyezett kilátásba annál a három húsipari cégnél, amelyeknél még nem jött létre az idei bérmegállapodás.Kapuvári József, a HDSZ elnöke elmondta, hogy a Gyulai Húskombinát Rt. és a kaposvári Kométa 99. Kft.-nél folyó bértárgyalások befejezéséhez a HDSZ pénteken 14 óráig ad határidőt.

Megállapodás hiányában ezt követően sztrájkfelmérést végez a szakszervezet, és jövő hét elején elkezdődhet a törvényben előírt, hét napos kötelező tárgyalási időszak - közölte az elnök. Ugyancsak nem rendelkezik még bérmegállapodással a Pápai Hús Rt., itt kivár a szakszervezet, de felkészül a sztrájk lehetőségére. Kapuvári József tájékoztatása szerint a cég május 3-ára ígérte ajánlatát, amely akár még érdemi is lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Jön a munkabér-biztosítás és a kemény késedelmi kamat

A munkavállalók egzisztenciális biztonságát növelő kormányzati döntésekről számolt be Gyurcsány Ferenc a legnagyobb magyarországi szakszervezeti tömörülés, az MSZOSZ szombati ülésén. Az érdekvédelmi szövetség elnöke viszont a teljes foglalkoztatásért emelt szót.

eurohirek.hu Karrier

Uniós munkabéradatok az internetről

Eredeti lehetőséget kínál a munkavállalóknak az az új internetes honlap, amelynek segítségével megtudhatjuk, munkánkért milyen bért kaphatunk az Európai Unió egyes tagországaiban.

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

Koronavírus: a madridi autonóm tartomány több zónájában tüntettek a korlátozások miatt

Koronavírus: a madridi autonóm tartomány több zónájában tüntettek a korlátozások miatt

Mától nem jó a sál és a kendő, rendes arcmaszkot kell viselni

Mától nem jó a sál és a kendő, rendes arcmaszkot kell viselni