szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A cégvezetés reményei szerint az egy részvénye eső nettó eredmény 37...

A cégvezetés reményei szerint az egy részvénye eső nettó eredmény 37 és 41 cent között alakulhat a harmadik negyedévben, míg az értékesítésből befolyó árbevétel 2,73 milliárd és 2,87 milliárd USD közötti értéket vehet fel. A vállalatot követő elemzők ezt megelőzően 35 centes egy részvényre jutó nyereséggel és 2,68 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak. 

A társaság által szerdán kiadott közlemény szerint a felülvizsgálatra azért volt szükség, mert olyan szintű növekedést figyeltek meg a chipek iránti kereslet alakulásában, hogy az indokolttá tette a profitvárakozások módosítását. A közlemény alapján a főként Kínából és Indiából érkező megrendelés-állomány ad okot a bizakodásra. 

A Texas Instruments-et követő egyik elemző külön kiemelte a társaság bejelentéséből, hogy a korábbiaktól eltérően a cég már kevésbé aggódik a készletek felhalmozódásától, sőt a jövőben fokozatosan növeli is a készleteket, ami szintén a megrendelések pozitív alakulását támasztja alá. A Texas Instruments részvények 3%-os drágulással reagáltak a bejelentésre.

Equilor

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!