szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Májustól új tb- és munkaügyi szabályok vonatkoznak a kiküldött munkavállalókra és egyéni vállalkozókra, az új kiküldetési nyomtatványok mellett változnak az egészségbiztosítási ellátás igénylésének feltételei is. Hol és mennyi időre lehet biztosított a foglalkoztatott? Íme a legfontosabb változások.

Változnak a közösségi koordinációs szabályok az Európai Unió társadalombiztosításában. Az új szabályozás szerint a kiküldetésben lévő munkavállalók célországonként a kiküldetés kezdetétől számított 24 hónapon keresztül a kiküldő államban maradnak biztosítottak, amelyhez kizárólagosan a kiküldő ország illetékes hatóságának a hozzájárulása szükséges.A jelenlegi szabályok szerint a kiküldött legfeljebb 1 évig tartozhat a kiküldő ország társadalombiztosítási jogszabályainak hatálya alá, amely további 1 évre meghosszabbítható.

A szóban forgó rendelet személyi hatálya kiterjed a tagállamok állampolgáraira, egy tagállamban lakóhellyel rendelkező hontalanokra és menekültekre – akik egy vagy több tagállam jogszabályainak hatálya alá tartoznak, vagy tartoztak –, valamint ezek családtagjaira és túlélő hozzátartozóira – hívja fel a figyelmet Gyuricsku Eszter, a Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója. Hozzátette azt is, a vállalkozásoknak célszerű áttekinteniük a kiküldetési szabályzatokat és felülvizsgálniuk a külföldi foglalkoztatással kapcsolatban kialakított álláspontjaikat.

A legfontosabb változások:

• Jelenleg a több tagállamban munkát végző munkavállaló, aki a munkáját részben abban az országban végzi, amelyben a lakóhelye van, a lakóhelye szerinti ország járulékszabályainak hatálya alá tartozik. Az új rendelkezések szerint azonban a kiküldött csak abban az esetben maradhat a lakóhelye szerinti állam járulékszabályainak a hatálya alatt, ha tevékenységének lényeges részét (legalább 25%) ebben az államban folytatja munkaideje és/vagy díjazása alapján.

•  Május elsejéig a korábbi szabályok értelmében azok a magánszemélyek, akik szokásosan több tagállamban végeznek munkát és az egyik országban munkavállalók, a másik országban pedig önálló vállalkozók voltak, általában mindkét államban járulékot fizettek. Az új szabályozás a kettős járulékfizetést kizárja, a járulékfizetés abban az államban történik a Rendelet értelmében, amelyikben a magánszemély munkavállalóként végez tevékenységet.

Amennyiben szeretne többet megtudni a májusi változásokról, jelentkezzen most a HVG Adózóna és a Saldo közös konferenciájára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vállalkozás

Társadalombiztosítás 2010: mit kell tudni a változásokról?

A társadalombiztosítási járulékok terén a legfontosabb a tevékenységre jellemző kereset fogalmának megértése és a hézagos rendszer átlátása. A járulékrendszer farvizén evező egészségügyi hozzájárulás új, „potenciális” osztalékra vonatkozó szabályaival kapcsolatban pedig feszült várakozás van azok alkotmányos vizsgálatáig.

hvg.hu Vállalkozás

Társadalombiztosítás 2010

A 2010-re szóló társadalombiztosítási különszámunk 54. oldalán a munkavállaló és munkáltatója közötti korengedményes nyugdíjazási megállapodásra vonatkozó megfogalmazás pontatlan.

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC

Simán hozta a rangadót a Fradi

Simán hozta a rangadót a Fradi

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet