szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A vállalat adózott profitja 130 millió fontra (részvényenként 2,6 pennyre) zuhant 2010 második negyedévében az egy...

A vállalat adózott profitja 130 millió fontra (részvényenként 2,6 pennyre) zuhant 2010 második negyedévében az egy esztendővel korábbi 1,57 milliárdról. A profit jelentős csökkenését az átszervezési és a perköltségek és kártérítések okozták, utóbbira az elmúlt három hónapban épp annyit fizetett ki a vállalat, amennyit tavaly ilyenkor nyereségként elkönyvelhetett. A gyógyszergyártót két terméke, az Avandia cukorbetegség elleni készítmény és a Paxil antidepresszáns miatt támadták, előbbivel kapcsolatban például felmerült a gyanú, hogy szívinfarktust okoz,

Az egyszeri tételek nélküli nyereség ugyanakkor kellemes meglepetést okozott: a részvényenkénti 29,3 pennys nyereség jó 4 százalékkal magasabb az elemzői várakozásoknál. Jó hír az is, hogy a társaság növelni tudta árbevételét: a forgalom 4,1 százalékkal nőtt, s meghaladta a 7 milliárd fontot.

Utóbbiak fényében nem meglepő, hogy a piac elégedetten fogadta a GSK számít, s a gyógyszergyártó papírjainak jegyzése 1,2 százalékkal emelkedett a londoni kereskedésben szerdán.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!