szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A második legnagyobb amerikai autógyártó egy tajvani egységében két, míg egy-egy kínai és dél-afrikai üzemében egy...

A második legnagyobb amerikai autógyártó egy tajvani egységében két, míg egy-egy kínai és dél-afrikai üzemében egy hétre szüntette be a termelést Húsvéthétfőtől kezdve. Az indoklás szerint a március közepén Japánban történt természeti csapás következtében az érintett gyárak továbbra sem jutnak hozzá bizonyos alkatrészekhez.

Ahogy korábban többször beszámoltunk róla, az autóipar ágazati és termelési sajátosságai miatt a március 11-ei földrengés és cunami okozta károk globálisan fennakadást okoztak az iparágban. Miközben azonban a japán autógyárakban most már szép lassan kezd újraindulni a termelés, addig a világ más pontjain sorra állnak le, vagy fogják vissza kibocsátásukat az üzemek. A Toyota múlt hét közepén jelentette be, hogy egy angliai egységében kénytelen korlátozni a termelést, két nappal később pedig hasonló lépésre szánták el magukat három thaiföldi gyár esetében is. A legfrissebb becslések szerint akár november-decemberig is eltarthat, mire visszaáll a normál üzletmenet a szektorban, s a világ összes autóipari egysége teljes kapacitáson termelhet.

A Ford korábban egy belga egységét volt kénytelen leállítani: a genki üzem április 4-én zárt be öt napra szintén alkatrészhiány miatt.

Az első negyedévben egyébként az autógyártó a várakozások fölött teljesített: profitja 2,55 milliárd dollárra nőtt, amely lényegesen meghaladja az elemzői várakozásokat.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk

Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához