szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásoknál nagyobb mértékben növelte nyereségét 2011 első három hónapjában a német Adidas.

A várakozásoknál nagyobb mértékben növelte nyereségét 2011 első három hónapjában a német Adidas. A világ második legnagyobb sportszergyártója 209 millió eurós adózott profitot könyvelhetett el, ez pedig nem csak az egy esztendővel ezelőttit haladja meg negyedével, de a Bloomberg nyolc elemző megkérdezésével összeállított 183 milliós konszenzusánál is jóval magasabb. A társaság árbevétele 22 százalékkal 3,27 milliárd euróra nőtt.

A cég közleménye szerint a bővülés motorja Kína, illetve a Reebok márka volt. A világ legnépesebb országában az Adidas 43 százalékkal 284 millió euróra növelte forgalmát, míg a Reebok eladásai 27 százalékkal gyarapodtak. Jól teljesített a társaság régiónkban is, ahol 28 százalékkal ugrott meg az értékesítés.

A cég vezetése alapvetően optimistán nyilatkozott a kilátásokról is. Az Adidasnál most úgy látják, hogy a vállalat árbevétele az idén magas egyszámjegyű növekedést mutathat, ami némi javulás a korábban közzétett „közepes-magas egyszámjegyű növekedés” prognózishoz képest.

A befektetők kitörő örömmel fogadták a híreket: az Adidas részvényeinek jegyzése 3,5 százalékkal ugrott meg reggel a frankfurti kereskedésben, s ezzel 15 éve nem látott magasságokba emelkedett.

A vártnál jobb eredményekről számolt be a múlt héten publikált beszámolójában a világ harmadik legnagyobb sportszergyártója a Puma is. A világ legnagyobb iparági szereplője, a Nike üzleti évét május végén zárja, a február 28-áig tartó harmadik negyedévi jelentésében az amerikai csoport a jövőbeli kilátásokat illetően is borúlátóan nyilatkozott.

Ecoline 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált