szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az egy esztendővel korábbinál, és a várakozásoknál is szebb számokat tett közzé szerdai gyorsjelentésben a világ...

Az egy esztendővel korábbinál, és a várakozásoknál is szebb számokat tett közzé szerdai gyorsjelentésben a világ vezető acélgyártója, a luxemburgi bejegyzésű ArcelorMittal. A társaság kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 52 százalékkal 2,58 milliárd dollárra emelkedett.

Szakértők számítottak ugyan a profit növekedésére, ennél azonban kisebb mértékű javulást vártak: a Bloomberg 20 elemző megkérdezésével összeállított konszenzusa 2,39 milliárd volt. Adózott soron is növekvő eredményekről számolt be a társaság: az 1,07 milliárd dollár bő másfélszerese a tavalyi 640 milliónak.

Az első negyedéves gyorsjelentés közzétételével egy időben a cég vezetése a következő három hónapra vonatkozó prognózisom is javított. A mostani előrejelzés szerint az április és június közötti három hónapban 3-3,5 milliárd dollár között lehet az EBITDA, ami nagyjából megfelelne az elemzők várakozásainak is (a Bloomberg konszenzusa 3,21 milliárd). A harmadik negyedévben aztán – szezonális okokból – csökkenhet az eredmény, a várt visszaesés mértékéről azonban egyelőre nem nyilatkoztak a cégnél.

A jó hírek ellenére a befektetők nem voltak maradéktalanul elégedettek: kora délután az ArcelorMittal papírjai 1,7 százalékos mínuszban forogtak az amszterdami tőzsdén.

Ecoline

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R

Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai