szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az árbevétel alapján a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának számító társaság 14,7 milliárd fontos (23,8 milliárd...

Az árbevétel alapján a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának számító társaság 14,7 milliárd fontos (23,8 milliárd dolláros) kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményről (EBITDA) adott hírt kedden közzétett gyorsjelentésében. Ez ugyan 0,4 százalékkal elmarad az egy esztendővel korábbitól, de magasabb az elemzői várakozásoknál: a Bloomberg konszenzusa 100 millióval alacsonyabb eredményt valószínűsített ezen a soron.

A vártnál magasabb nyereség elsősorban annak köszönhető, hogy a brit távközlési cég konkurenseinél nagyobb mértékben tudta növeli mobil-adatszolgáltatásból származó bevételeit. Ezen a területen a cég 26 százalékos bővülést ért el, így a divízió forgalma meghaladta az 5,1 milliárd fontot.

A befektetők alapvetően elégedetten fogadták a távközlési óriás háza tájáról érkező híreket: a Vodafone részvények fél 3 magasságában 1,1 százalékos pluszban forogtak Londonban, miközben a az FTSE-100 majd 0,4 százalékkal esett.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség