szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az Állami Nyomda 2011 első negyedévében 4,4 milliárd Ft árbevételt ért el, ami 20%-kal magasabb a bázisidőszaki adatnál.

Az Állami Nyomda 2011 első negyedévében 4,4 milliárd Ft árbevételt ért el, ami 20%-kal magasabb a bázisidőszaki adatnál. A társaság nettó eredménye az év első három hónapjában 224 millió forint volt, ami háromszorosa a 2010-es első negyedévnek; az EBITDA 72%-kal, 447 millió Ft-ra növekedett. A növekedés alapvetően a biztonsági termékek és megoldások, illetve a kártyagyártás és megszemélyesítés szegmensben elért bővülés eredménye.

Az 1,5 milliárd Ft-os export árbevétel 65%-os éves növekedést jelent. Minden termékszegmens esetében jelentősen növekedett az exportértékesítés: a biztonsági termékek és megoldások értékesítése közel ötszörösére emelkedett egy egyszeri projektnek köszönhetően, míg a kártyagyártás és megszemélyesítés árbevétele okmány és bankkártya szállítások miatt közel négyszeresére emelkedett, a nyomtatványgyártás és megszemélyesítés 69%-os növekedése főként a 2011. február 1-től bevont új romániai érdekeltség, a GPV Mail Service árbevételének, valamint a kolozsvári és szófiai digitális tranzakciós nyomtatási munkák bővülésének köszönhető.

„Nem elsősorban a számok miatt vagyunk elégedettek az első három hónapunkkal, hanem mert ezt az eredményt a nehéz iparági környezet ellenére sikerült elérnünk. A beruházásaink már az elmúlt negyedévekben is éreztették jótékony hatásukat. Ez a tendencia bizonyítéka annak, hogy víziónk az iparág jövőjéről helyes, így a piaci igényeknek megfelelően a jövőben is folytatjuk portfoliónk fejlesztését” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

L.Stipkovits Erika: Így lehetünk boldogok a kamasszal

L.Stipkovits Erika: Így lehetünk boldogok a kamasszal

Felújítási támogatás: néha megéri inkább magunknak végezni a munkát, még ha emiatt le is mondunk az ingyenpénzről

Felújítási támogatás: néha megéri inkább magunknak végezni a munkát, még ha emiatt le is mondunk az ingyenpénzről