szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A dél-koreai gumiabroncsgyártó vezérigazgatója, Suh Seung-hwa a Dow Jones-nak adott interjújában azt is jelezte: az év...

A dél-koreai gumiabroncsgyártó vezérigazgatója, Suh Seung-hwa a Dow Jones-nak adott interjújában azt is jelezte: az év második felében a társaság tovább emeli árait. (2011 első felében a Hankook-abroncsok átlagosan 7-8 százalékkal drágultak.)

A nyersanyagárak emelkedésével okolható, hogy a világ 7. legnagyobb gumiabroncsgyártója  az első negyedévben év/év alapon csupán néhány százalékkal tudta növelni adózott eredményét – fejtette ki a vezérigazgató. 2011-re a Hankook 711,2 milliárd vonos (666 millió dolláros) üzemi eredményre és 6060 milliárd vonos árbevételre számít az egy évvel korábbi 585,8 milliárd, illetve 5370 milliárd von után. (Az USA-ban tavaly 994 millió dolláros árbevételt ért el a cég.)

A Hankook bevételének 30 százaléka az új autókhoz szállított abroncsok értékesítéséből származik; a társaság legnagyobb megrendelője a Hyundai Motor, de Hankook-abroncsokkal kerül a szalonokba a GM, a Ford, a Chrysler, az Audi és a Volkswagen több modellje is. A Hankook tervei között szerepel egy-egy megállapodás a BMW-vel (amelynek Mini-modelljeihez jelenleg is szállít abroncsokat) és a Mercedesszel is.

A Hankook öt gyárában az idén 87 millió abroncs készül; a 2015-re a cég két új gyár indításával 120 millióra tervezi növelni a kapacitást.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!