szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négy ajánlattevő közül a finn Profile Vehicles Oy cég lett a nyertes az Országos Mentőszolgálat 30 darab, úgynevezett B típusú mentőautójának (esetkocsijának) szállítására kiírt nyílt közbeszerzési eljárásban - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A kocsik becsült ellenértéke 459,5 millió forint volt, a nyertes 459,31 millió forintért vállalta a szállítást. Január 30-án Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek kifejtette: az egészségügyi tárca 849 millió forintos támogatásából a szervezet 37 korszerű esetkocsit szerzett be, míg egy másik, 574,5 millió forintos forrásból 23 mentőgépkocsi beszerzése van folyamatban. 

Ezeken felül az egészségügyi államtitkárság néhány hete újabb, 1,45 milliárd forintos forrást biztosított a mentőszolgálat számára, ebből a tervek szerint 60-70 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség. Továbbá tavaly december végén elindult az az európai uniós fejlesztési program is, amelynek 11,5 milliárd forintos forrásából egyéb fejlesztések mellett mintegy 200 mentőautót tud majd venni a szolgálat. 

Mindez összességében mintegy 330 elöregedett mentőautó kiváltását jelenti, vagyis az Országos Mentőszolgálat flottájának több mint a harmada az elkövetkező időszakban újakra cserélődhet - hangsúlyozta akkor a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyi hatalmunk van az életben?

Mennyi hatalmunk van az életben?

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról